Translate

вторник, 22 ноември 2011 г.

Най-добрата дестинация за шопинг в Европа е Лондон


Лондон е Британската столица изпреварва Барселона, Мадрид, Париж и Рим, сочи индексът на Икономист Интелиджънс Юнит (EIU) и се оказва, че е най-добрата дестинация за шопинг, сред 33 големи града на Стария континент, избрани според икономическото им значение и броя на посетителите, които привличат.
Индексът измерва привлекателността за купувачите въз основа на 38 критерия - броя на бутиците, на марките, достъпността на магазините, цените, предлагането на отстъпки, разнообразието на шопинг зоните, качеството на услугите (работно време на бутиците, говоримите езици), но също и предлагането на хотели, на ресторанти, на културни мероприятия, на транспорт и климата.
"82% от китайските туристи поставят шопинга на първо място в приоритетите си, когато пътуват", заяви Ерик Ноял, вицепрезидент на френския клон на компанията Глобал Блу, поръчала изследването.
Според индекса Париж, който е водеща туристическа дестинация в света, е едва на четвърто място заради предлагането на хотели, което се оценява като по-ограничено и доста скъпо.
Берлин е на шесто място пред Лисабон, Амстердам, Прага и Будапеща. На последно място в класацията са Осло и Женева, отбелязва БГНЕС.
"Големите градове в Западна Европа предлагат по-голямо разнообразие от магазини и културни дейности, но те не винаги са на най-достъпните цени", заяви Харалд Лангер от EIU.

Няма коментари:

Публикуване на коментар