Translate

неделя, 20 ноември 2011 г.

Здравословните храни могат да са и вредни


Но само когато консумацията им е в огромни количества, тъй като при прекаляване с продукти като леща, броколи, боровинки и др. в организма се натрупат прекалено много антиоксиданти, което може да се окаже опасно за него. За това алармираха учени от Университета в Канзас, които провели тестове върху животни, на които давали различни дози антиоксиданти. Те установили, че се появява по-лесно умора при тези, които приемали по-големи дози от тях. Така експертите стигнали до извода, че антиоксидантите нарушават функцията на мускулите, когато са в по-големи количества в организма.
Засега американците не могат да обяснят негативния ефект на антоиксидантите. Презумпцията, че са стопроцентово полезни, е грешна, твърдят те.

Няма коментари:

Публикуване на коментар