Translate

понеделник, 21 ноември 2011 г.

Бойко Борисов: Харесвам работата на здравния министър, но не и на министъра на труда и социалната политика


Доволен съм от работата на Стефан Константинов. Това заяви вчера пред bTV премиерът Бойко Борисов. Той обясни, че очаква в най-скоро време да се ускори реформата в здравеопазването.
„Остават му някои важни неща да свърши като електронните рецепти и други“, каза министър-председателят. Борисов каза обаче, че не е доволен от работата на министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов. Премиерът заяви, че вече му се е карал няколко пъти и в момента трябва да знае, че има жълт картон.
Премиерът заяви, че е абсолютно наложително да се увеличи пенсионната възраст от догодина. „Нека поне веднъж да покажем на Европа, че можем сами да се контролираме и да бъдем пример“, каза премиерът. Според Борисов в съседните държави може да се очаква колапс поради неоправдано високите пенсии, които раздават.
„Виждате какво става в Гърция и в Италия. Когато дойдат новите премиери, говорят само за рязане“, беше категоричен премиерът.
Той обясни, че ще представи новия министър на правосъдието около приемането на закона за бюджета. Министър-председателят отказа да добави повече информация за наследника на Маргарита Попова. Единственото, което потвърди, е, че е жена и не е от екипа на настоящата правосъдна министърка.
Борисов коментира и скандалите в партия „Атака“. „Да си гледат работата и да си мерят приказките“, каза той по повод на обвиненията от страна на Волен Сидеров, че премиерът купува отцепилите се депутати в парламента. Министър-председателят беше категоричен, че не е нормално да го замесват в семейните проблеми на лидера на „Атака“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар