Translate

сряда, 23 ноември 2011 г.

Сокът от нар намалява стреса на работното място

Но същевременно ни  прави и по-ентусиазирани относно служебните задачи, твърдят изследователи от университета „Кралица Маргарет“ в Единбург.
В продължение на две седмици дброволци, участващи в изследването, консумирали по 500 милилитра сок от нар дневно. В началото и в края на изследването им е премерено нивото на пулса. А освен това те попълнили въпросници, в които описали своите усещания и настроение относно работата си.
При тези, които консумирали сок от нар е отчетено нормализиране на нивото на пулса, а чувства като вина, нервност, срам, по-рядко са срещани във въпросниците. Почти всички от тях били и по-ентусиазирани, активни, вдъхновени, в сравнение с периода преди приема на сока.
Учените твърдят, че благодарение на сока от нар, хората ще облекчат хроничния стрес и ще подобрят цялостното си здраве.
А само месец след консумация на чаша сок от нар дневно, при хората на средна възраст, е налице намаляване на образуването на мастни клетки в областта на корема и около вътрешните органи, известно като висцерално затлъстяване.
Сокът от нар е с високо съдържание на антиоксиданти, които неутрализират свободните радикали в организма. Поради тази причина учените твърдят, че намалява рискът от сърдечно-съдови и бъбречни заболявания и му приписват свойствата да се бори срещу туморите и процеса на стареене на ДНК.

Няма коментари:

Публикуване на коментар