Translate

сряда, 2 ноември 2011 г.

Депресиите вземат все повече “жертви” сред всички социални слоеве у нас

Разминаването между желания и възможности, несигурността в днешния живот, финансовата криза, безпаричието, безработицата и други психологически причини поставят българите в стрес и те отключват депресия и тревожни разстройства, които са водещи.  
Психиатричните клиники у нас приемат все повече пациенти с тези диагнози, показват наблюденията на специалистите от последните месеци. 
Липсата на цели и идеи водят до увеличаване на броя на хората в стрес.
Свръхинформираността, от медии и социални мрежи, също разпалва стресът. Трудът ни определено е по-интензивен днес, заради повечето възможности, които дава компютърът. А подобен темп на работа води до “ненормален живот” и лавинообразното нарастване на психични разстройства.
Тревожните разстройства засягат 14% от европейците или всеки 7-и. Инсомнията (безсъние) - 7% от тях. От депресия страдат 6,9%, от алкохол и други зависимости - 4%, а от други невротични оплаквания - 6,3%. Обезпокоителното е, че по-малко от една трета от всички болни получават лечение.
За да запазим психическото си равновесие специалистите съветват:
v  Препоръчително е всеки човек да си намери занимание, което да му носи приятни усещания. Още по-добре е, ако то е източник на доходи и директни блага;
v  Правете редовно секс, но разбира се, с подходящия човек и с чувство на любов;
v  Четете  книги. Те осигурява сигурно удоволствие;
v  Пътувайте, правете разходки;
v  Научете се да сте доволен от себе си.Песимизмът действа негативно върху психиката и задълбочава чувството за неудовлетвореност и от там води до различни депресивни състояния.
------
Ирландски учени са установили, че киселото мляко успешно действа срещу депресия и психически разстройства.
Киселото мляко е едно от най-мощните лекарства, алтернатива на антидепресантите, което може да се бори с бактериите в стомаха. 
Резултатите от лабораторните тестове показват, че депресията и психичните проблеми могат да са причинени от проблеми със стомаха. Според учените живите бактерии в стомаха имат пряко въздействие върху мозъка на мишките. Ако това бъде доказано и върху хора, вече ще знаем, че депресията идва от стомаха, обясниха специалистите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар