Translate

вторник, 22 ноември 2011 г.

Над 40% от служителите у нас работят над осем часа на ден


и почти половината редовно си вземат работа за довършване вкъщи

Това сочи най-новото глобално проучване на „Регус”.
33% от българските служители и 38% от служителите в света обикновено работят между 9 до 11 часа дневно, а 11% от родните чиновници и 10% от тези в останалите страни редовно работят повече от 11 часа, сочат още данните на проучването.
В България 48% от служителите си вземат работа за довършване вкъщи в края на деня повече от три пъти седмично в сравнение с 43% от служителите в другите страни.
Дистанционните служители в глобален мащаб е по-вероятно да работят по 11 часа дневно (14%), отколкото за служителите в постоянен офис (6%), и да вземат задачи за довършване вкъщи (59%), отколкото за служителите в постоянен офис (26%). Тези служители обикновено губят по-малко време за пътуване до работното място и благодарение на това им остава повече време за работа.
В света само 5% от жените работят 60 часа седмично за разлика от мъжете, които са повече от два пъти (12%). За жените е също така по-малко вероятно (32%) да вземат работа за довършване вкъщи повече от три пъти седмично за разлика от мъжете (48%). По-малко вероятно за жените е да работят по-дълго, защото те често са наемани на непълно работно време.
За служителите в по-малки фирми е по-вероятно да си вземат работа за вкъщи (48%) повече от три пъти седмично за разлика от тези, които работят в по-големи компании (29%).
Говорителят на Регус коментира: "Това проучване установява размиване на границата между работното място и дома. Дългосрочните последици от това претоварване на работното място могат да бъдат пагубни както за здравето на служителите, така и за продуктивността като цяло, тъй като служителите се пренапрягат и това води до депресия и дори физически неразположения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар