Translate

понеделник, 17 октомври 2011 г.

Лекари от МБАЛ - Бургас започват нощни дежурства

и 24- часови в събота и неделя в комплексите „Славейков“ и „Меден Рудник“.
В „Славейков” кабинетът, където ще дежурят лекари от МБАЛ-Бургас се помещава в Медицински център II, а в „Меден рудник” в сградата на бившия медицински център. Този в „Меден рудник” ще отвори след две седмици.
Първото дежурство ще е на 17 октомври в "Славейков".  Отварянето на кабинетите цели обезпечаване на първичната медицинска помощ, съобщи изпълнителният директор на болницата д-р Георги Матев.
В изнесените кабинети за спешна и неотложна медицинска помощ пациентите ще се преглеждат безвъзмездно, без да е необходимо направление от личния лекар. Така болният може да отиде директно в кабинета без да  носи талон от личния лекар  или да пътува до медицинския център с който джипито му е сключило договор., а  при необходимост ще бъде незабавно приет за лечение в Бургаската болница и транспортиран с линейка на лечебното заведение.
Целта на дежурствата е да се осигури адекватна и навременна медицинска помощ, като се улеснят най-много гражданите в неравностойно положение, възрастните и децата. Кабинетите ще работят до края на 2011г., когато предстои сключване на нови договори между ОПЛ и НЗОК.

Няма коментари:

Публикуване на коментар