Translate

сряда, 26 октомври 2011 г.

Украинска баба се опита да обере банка


61-годишната украинска пенсионерка се опита да обере банка в селището Сарата, Одеска област, за да си купи дърва за огрев за зимата, предаде ИТАР-ТАСС.
Местната жителка влязла в банката, където обикновено получава пенсията си и дала на касиерката бележка с искане да й изплати 300 000 гривни (37 500 долара) като уточнила в какви купюри да й се дадат те. В противен случай заплашвала да взриви самоделна бомба. Част от парите искала в банкноти по 1000 гривни, каквито не съществуват. Касиерката натиснала паникбутона и ръководството на банката евакуирало посетителите заедно с бабата-бандит. Пристигналите на място милиционери намерили подозрително устройство - празна тенекиена кутия, увита със станиол. Едва на следващата сутрин престъпницата била разпозната от записите на наблюдателните камери. Тя обяснила постъпката си с това, че не й достигали пари да си купи дърва и въглища за зимата.Пенсионерката е настанена за изследвания в психиатрична клиника. Постъпката й изумила местните жители, които описват жена като тих и кротък човек, допълва БТА.Пресслужбата на Одеската милиция съобщи, че в зависимост от резултатите от медицинските изследвания на задържаната ще се прецени дали да се възбуди наказателно дело срещу нея.
--------
Преди две години в Хюстън, щата Тексас, за 1 час, възрастна американка успя да ограби две банки....
През 2006 г. 75-годшината пенсионерка Мерилин Девин извърши обир на банка и отмъкна
4 700 долара. Пред съдията тя си признала, че ограбила банката, за да помогне на сина си, който имал финансови проблеми.

Няма коментари:

Публикуване на коментар