Translate

четвъртък, 13 октомври 2011 г.

До навършване на осем годишна възраст децата вече няма да могат да надуват балони


Ограничението е въведено от европейска директива за безопасност на играчките, съобщи в. "Дейли телеграф".
Според нея децата до осем годинки не могат да надуват сами балони, ако са без надзор, защото има риск да ги сдъвчат, глътнат и да се задушат.
Документът съдържа специални разпоредби и за играчките, които издават шум, в това число детските музикални инструменти и свирките, които малчуганите използват често по време на детски партита. Плюшените играчки ще трябва да бъдат от материал, който може да се пере, защото европейските законодатели са притеснени, че мръсните играчки би могло да са източник на болести за децата.
-----
Грижата за премахването на заплахите от травми за децата започна със забрана в шоколадовите яйца да се слагат сглобяеми играчки, тъй като те безпроблемно влизали не само в устата, но също в носа и в ушите. Производителите на конструктори тип „Лего” също започнаха да ги правят с уедрени части, за да се гълтат по-трудно. След това беше наложено изискване декоративните плодове и зеленчуци, използвани за украса, да бъдат преработени така, че вече да не приличат на абсолютни копия на оригинала и децата да не ги захапват.

Няма коментари:

Публикуване на коментар