Translate

петък, 7 октомври 2011 г.

Цвят и звук лекуват


В източната медицина храната е издигната в култ, а стомахът е най-важният орган. И това не е случайно. Не трябва да се забравя, че всяка храна, в частност и водата, имат своя аура. Оттук идва и отговорът какво може да направи едно неправилно хранене. Най-простите помощно диагностатични уреди като термоскенера могат да засекат нивата на енергия в различните анатомични точки на организма и оттам да помогнат за правилното диагностициране. Освен седемте биоенергийни точки в нашето тяло има и 72 000 електрически канала, енергийни потоци, наречени "нах-ди", или тривиално наречени нади. Техният път започва от различни точки на тялото - от темето на главата до пръстите на краката. Правилното функциониране на тези нади има жизнено важна роля за нашето здравословно състояние. Те въздействат върху целия организъм. 
Седемте биоенергийни центъра, които се явяват и разпределители на надите, са в същото време и нервни центрове. Енергията, преминаваща през тях, се движи по посока на часовниковата стрелка и влияе на нашето физическо, емоционално и духовно здраве. Светлината влияе директно върху биоенергийните центрове и техните прилежащи жлези.
1. Червеният цвят е нашата връзка със земята, подобрява нашата жизненост и влияе върху първия биоинформационен център (БИЦ) и съответно на половите жлези.
2. Оранжевият цвят влияе върху взаимоотношенията ни и вдъхновението, както и върху втория БИЦ и надбъбречните жлези.
3. Жълтият цвят е на енергията. Влияе върху третия БИЦ и подвластната на него жлеза - панкреас.
4. Зеленият цвят отговаря за четвъртия БИЦ и подвластната на него тимусна жлеза. Влияе върху енергийните функции на сърцето и на това, да осъзнаете що е любов.
5. Синият цвят има успокояващо действие. Влияе върху енергийното поле и вашата аура. Това е цветът, който ви кара да прозрете и да говорите истината. Влияе върху петия БИЦ и подвластната му щитовидна жлеза.
6. Индиговият цвят е на мистиката. Неслучайно малко хора го харесват, защото тя не е даденост за всеки. Активира функцията на шести БИЦ и на подвластната му слабо позната епифизна жлеза (жлезата на духа, третото око).
7. Лилавият цвят, които има функция на успокоение и спомага да се свържете с универсалните лечебни сили. Силата на природата влияе върху БИЦ и подвластната му хипофизна жлеза.
Комплексът от светлина, цвят, звук, топлина и емоции съставя електромагнитните енергийни вибрации, които представляват нашето енергийно тяло. Този физически феномен е невидим за човешкото око и обгръща тялото ни като ореол. Доброто здраве се характеризира с много ярка и трептяща магнитна сила - аура. Звуците и тяхната трептяща тоналност (изричането на думите в определен честотен спектър) в порядъка на 12 херца и произнасянето на думи от древни лечебни санскритски изрази имат огромно въздействие не само върху аурата на човека, но и върху аурата на животното. Като пример мога да ви дам въздействието на определена музика от индийски магове върху силно отровни змии. В човешката устна кухина са разположени 58 енергийни точки, които отговарят за цялото тяло. Произвежданите звукови вибрации (тонове), стимулират цялата ментална и физическа енергия. Дадени звуци, произнесени по определен начин и древен текст (санскрит) имат определен енергиен лечебен ефект. Това постига хармония в целия организъм. Произнасянето на определени думи по определен начин може да промени вашето мислене, но за тази цел трябва да се доверите на интуицията си. Умът ви се настройва към нуждите на вашето тяло и впоследствие придобива лечителски свойства. Много е важно в тези моменти да имате позитивното мислене, защото има моменти, в които човек сънува с отворени очи (бленува). Това състояние е един вид визуализация на вашата астрална енергийна проекция. Като пояснение в мисленето си създавате мечтаната картина, в която искате да участвате. Не забравяйте, че енергията на вашия ум е безгранична и ако я почитате и използвате правилно, е възможно да превърнете вашата мисъл в реалност.
В контекста на горе написаното ще ви разкажа една поговорка: Много пъти това, което ни изглежда като лош късмет, се оказва скрит дар. А щом сърцата и умовете ни са в хармония, всяка случка е дар, от който можем да научим важен урок.
Д-р Петър Кътев
В-к „Стандарт”

Няма коментари:

Публикуване на коментар