Translate

четвъртък, 6 октомври 2011 г.

Безплатни прегледи на слуха на бебета в „Токуда Болница София”

Децата до 8 месеца възраст ще бъдат изследвани безплатно с ултразвуков  апарат за ранен скрининг на слуха,всяка последна събота от месеца между 10,00 и 14,00 часа в кабинета по неонатология, като за следващите три месеца прегледите ще бъдат на 29 октомври, 26 ноември и 17 декември. 
От родителите няма да се изискват никакви документи, а само предварително записан час на телефон: 02/403 4000
По този начин до края на годината ще могат да бъдат обхванати близо 100 деца. Консултациите ще се извършват от екипа на отделението по Неонатология безвъзмездно и имат за цел да установят дали новородените страдат от вродена глухота или да открият нарушения на слуха на децата над 2-месечна възраст.  
Апаратът за отоакустични емисии, с който разполага болницата, дава възможност за рутинно изследване на слуха на всички новородени от  48-я час до навършване на 8-месечна възраст, съобщи началникът на отделението по Неонатологията д-р Радка Масларска.  Тя допълни, че така възможните нарушения на слуха при бебетата се откриват бързо и без риск на здравето на децата.
Прегледите на бебетата са част от скрининговата програма на МБАЛ „Токуда Болница София” за ранно проследяване на здрави, рискови и недоносени бебета. По време на консултацията неонатолозите ще изследват и физическото и нервно-психичното развитие на децата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар