Translate

събота, 8 октомври 2011 г.

Борисов: В държавите с дълг да направят пенсиите и заплатите като нашите

"Влизането ни в еврозоната от цел в момента се превръща в нещо, което внимателно изчакваме да видим. Не искаме да влезем в място на дългове", каза Борисов в Прага

Премиерите на България и на Чехия Бойко Борисов и Петър Нечас на съвместната им пресконференция
Европейските държави, които имат по-висок бюджетен дефицит от 3%, да направят заплатите и пенсиите колкото в България и до 1–2 години ще решат проблема, предложи премиерът Бойко Борисов днес по време на посещението си в Прага.
На съвместна пресконференция с премиера на Чехия Петър Нечас, Борисов припомни, че българският парламент готви промяна в Конституцията и да бъде заложено, че никое правителство не може да си позволи повече от 3% дефицит.
Това трябва да влезе в обща европейска Конституция, смята той.
"Всяка държава, която е закъсала и иска помощи, ако преведе пенсиите и заплатите такива, каквито са в България, веднага ще си оправи дефицита. Да направят пенсиите каквито са в България и след 1–2 години ще тръгнат нагоре. И ние искаме да направим пенсиите две хиляди евро, но бюджетът ще излезе на червено.
Кой не иска да направи пенсиите високи, и ние искаме възрастните хора да пътуват, да живеят добре. Що за популизъм е това на европейските лидери? Нека да направят пенсиите, колкото в България, тези страни, които имат бюджетен дефицит по-голям от 3% и това да бъде решение на срещата в Люксембург", каза Борисов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар