Translate

петък, 30 септември 2011 г.

В Токуда работи модерен апарат за лимфен дренаж

С него освен, че се премахват лимфни отоци след онкооперация, но се отстранява и целулит.
Модерният апарат за лимфен дренаж, е позициониран в отделението по Физикална терапия и рехабилитация на МБАЛ „Токуда Болница София”.
С него се лекуват отоци (лимфедем) на крайниците, вследствие на различни смущения в циркулацията на лимфата и е изключително ефективен за пациентите, преминали онкологични операции на гърдата, матката и др. Апаратът има и втора характеристика, която може да се прилага и при здрави хора, а именно – отстраняване на целулита с цел естетичен външен вид.
-Апаратът за лимфен дренаж е полезен най-вече за хора с отоци на ръцете и краката на пациенти с онкологични заболявания като рак на гърда, рак на маточната шийка и др., чийто лимфни възли са били хирургично отстранени. Освен това уредът е ефективен за повлияване на мускулни болки, след травми, артроза, диабетна полиневропатия и ангиопатия. Уредът има изключително благоприятно въздействие при третиране на дами с естетични проблеми като затлъстяване или целулит, съобщи д-р Виолетка Икономова – началник на отделението по Физикална терапия и рехабилитация в МБАЛ „Токуда Болница София”.
Подобно на мануалната терапия, машината осигурява приятен масаж от долната към горните части на краката и ръцете, който стимулира естествената циркулация на лимфата в тялото, постепенно намалява отока, премахва дискомфортът, подобрява общото състояние и изглажда кожния релеф. Резултатите са видими още след първата процедура, съобщи още тя.
Терапевтичният курс включва консултация с лекар от отделението по Физикална терапия и рехабилитация и по една процедура дневно в продължение на 10 - 15 дни в зависимост от индивидуалната необходимост.
Всички желаещи могат да се записват на тел: 02/403 4925 или на място в МБАЛ „Токуда Болница София”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар