Translate

понеделник, 19 септември 2011 г.

Пловдив бе първият град, в се възползва от националния обхват на кампанията „Ден на здравето“

Инициативата се организира от Софарма АД и вече успешно се проведоха няколко събития в град София. 
От „Деня на здравето“в град Пловдив се възползваха над 350 души. Много млади използваха възможността за проверка на здравния си статус, безплатни измервания на кръвно налягане, пулс и съдържанието на въглероден окис в дробовете. Повече от половината от тях обаче споделиха, че не следят редовно здравното си състояние и не си правят профилактични изследвания, което се потвърждава и от наблюденията на медицинските специалисти.
Резултатите от изследванията  със специализирания уред СмоукЧек недвусмислено потвърдиха, че макар и не с голяма преднина, все пак жените са по-активни пушачи от и пушат повече цигари дневно от мъжете в града под тепетата.  
-----
У нас близо 3 000 000 души са пушачите, а около  2 000 000 са  българите страдащи от високо кръвно налягане, което е и  основен рисков фактор за развитие на много заболявания и е една от най-разпространените причини за смъртност в света. 
Софарма АД отделя средства и провежда социално-отговорна дейност в рамките на програмата „Ние за обществото”, с цел повече хора да успеят да си направят безплатни измервания, за да могат навреме да вземат адекватни мерки за здравето си. От началото на лятото досега над 1500 души си направиха безплатни измервания в София на три различни събития в Борисовата градина, в Южния парк, както и на фестивала „София диша“. Всеки ден в аптеки „Сейба“ в София десетки хора си правят безплатни измервания на здравните показатели. С провеждането на инициативата „Ден на здравето“ в Пловдив и в други градове в страната Софарма АД ще помогне на още хиляди българи и ще осигури безплатна помощ и профилактична грижа за здравето.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар