Translate

четвъртък, 28 юли 2011 г.

АТАКА настоява да бъдат защитени българските дипломи за висше образование в регулираните професии по закона за здравето - медицина, стоматология, фармация, здравни грижи


Това заяви депутатката от АТАКА Цвета Георгиева. "Вече цяла година се борим в здравната и в комисията по образованието да се внесат промени в съответните закони, така че да бъдем защитени от фалшиви или закупени дипломи от трети страни като Турция, Кипър, Молдова, Украйна и др.", заяви депутатката. 
По думите й на вчерашното заседание на комисията по образование министър Игнатов е дал своето "да" за този текст. Т.е. всички с чужди дипломи трябва да се явят на държавните изпити по тази професия у нас, като това включва и българския език. "В не един град на страната пациенти са пострадали от хора с подобно образование, придобито извън ЕС, хора, които не могат да разчетат рецепта или направо работят като лекари, поставяйки кой знае какви диагнози. Всички съсловни организации настояват хора с такива дипломи да се явяват на всички държавни изпити за страната. Това най-сетне ще стане факт", обобщи Георгиева.
В-к "Атака"

Няма коментари:

Публикуване на коментар