понеделник, 4 юли 2011 г.

Не на консумацията на сурови кълнове, зърна като алфалфа или кълнове на бобови култури


Тази препоръка бе отправена, от британската Агенция за стандартизиране на храните, цитирана от Ройтерс,след като британски и холандски експерти изразиха категорично мнение, че проследяването на източника на заразяване със специфичния щам на бактерията ешерихия коли до сурови кълнове не може да бъде случайност.
Макар все още да не е доказано, с почти пълна сигурност може да се каже, че кълновете, идентифицирани като причина за заразяване с E-koN в Германия и Франция, вероятно са били замърсени на едно и също място - или където са били отглеждани, или малко след това, заявил за Ройтерс професор Пол Хантър от британския университет в Южна Англия, който е смятан за един от водещите специалисти по Е-кoli.

Няма коментари:

Публикуване на коментар