Translate

понеделник, 18 юли 2011 г.

Да спасим нашата планета – тя е единственото, което имаме!

Поради големия интерес към конкурса "Рисувай за планетата" на тема "Животът в горите", Байер България реши да зарадва участвалите в него български деца, като организира вътрешен кръг за страната. В него участват всички картини, получени в офиса на Байер България до 15-ти април 2011 година и нарисувани от деца между 6 и 14 годишна възраст.
По този начин екипът на Байер се надява да поощри младите таланти на България да мислят "в зелено" и да се вълнуват от проблемите на околната среда. «Ние сме сигурни, че пътят по който сме поели е верният», заяви управителят на компанията, Г-н Ренато Келер. «През 2010 година получихме 100 картини от България, докато през 2011 година те вече са повече от 1200. Този резултат ни кара да вярваме, че бъдещето на нашата планета е в сигурни ръце - в ръцете на нашите деца». Картините са разделени на три групи според възрастта на децата. Във всяка възрастова група ще има излъчени трима победители, според броя получени гласове в секцията «Рисувай за планетата» на сайта на Байер България, www.bayer.bg
Срокът за гласуване е от 18-ти юли 2011 година до 00.00 часа на 12-ти септември 2011 година.
Победителите ще бъдат излъчени на 15-ти септември 2011 година на сайта на Байер България и ще получат награди от компанията. Благодарение на Столична община, картините получили най-много гласове, ще бъдат изложени на постаментите на Народен театър "Иван Вазов", София в периода от 20-ти септември до 10-ти октомври и ще могат да бъдат видяни от всички жители и гости на града.
Посланието, което всяка една картина предава е едно и също, но трябва да бъде запомнено от всеки един от нас: Да спасим нашата планета – тя е единственото, което имаме!
Обща информация за конкурса Международният конкурс за детски рисунки е основан през 1991 година, организиран от Байер и Програмата за опазване на околната среда на Обединените нации (UNEP). Двете организации са партньори в световен план в грижата за младите и опазването на околната среда, като са осъществили редица проекти във вички континенти от 2004 година насам с цел повишаване съзнанието на младите хора в посока опазване на околната среда и насочване на общественото внимание към тези проблеми. Байер осигурява и допълнителна финансова помощ в размер на 1.2 милиона евро годишно, както и различни нефинансови помощи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар