Translate

понеделник, 18 юли 2011 г.

Отвори врати първото училище за вредата от тютюневия дим при Отвори врати първото училище за вредата от тютюневия дим при бременните жени


Министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов откри първото училище за бременни жени с акцент върху вредата от тютюнопушенето във II САГБАЛ "Шейново"
То е  част от нацииналната кампанията „Бременност без тютюнев дим”, която е инициирана от МЗ и АГ-болница „Шейново”, с подкрепата на „Майчин дом”, „Света София” и пациентските организации „Искам бебе” и „Зачатие”.
Част от бременните жени за съжаление продължават да пушат. Как да бъде преодоляна тази психологическата зависимост е една от темите на училището за бременни.Тук бъдещите майки могат да зададат своите въпроси на квалифициран психолог, да се срещнат с акушер-гинеколог, специалист по кърмене, анестезиолог, неонатолог, да разгледат болницата. Училището ще бъде три седмици с по две събирания във вторник и четвъртък и ще бъде безплатно. В него могат да се включат и бременни извън болница „Шейново”.
Училища за бременни ще отворят врати съвсем скоро и в другите две болници. Целта на кампанията е да запознае младите жени с вредата от пушенето по време на бременност и така да намали рисковете за раждането на бъдещите им деца. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар