Translate

четвъртък, 16 юни 2011 г.

Google - разпознава образи и отговаря на гласове

Интернет компанията Гугъл (Google) представи последните технологични усъвършенствания на своята търсачка, които я правят по-бърза и й позволяват да различава образи и да отговаря на зададени на глас въпроси на английски, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Подобренията, представени в Сан Франциско, ще бъдат достъпни за всички носители - лаптопи, телефони и компютри. Тези функции до известна степен вече съществуваха при смартфоните, използващи софтуера Андроид (Android).

В усилията си непрекъснато да се стреми да открива нови начини да опрости търсенето, Гугъл се надява да спечели още по-голямо надмощие на пазара, насочвайки хората към необходимата им информация колкото може по-бързо.

"В Гугъл ще бъдем доволни едва когато сърфирането в интернет стане толкова лесно, колкото прелистването на списание", посочи представителят на групата Амит Сингал.

"Отмерваме всяка милисекунда, необходима за отговор на търсене", добави той.

Засега опцията за задаване на устни въпроси ще бъде възможна само в браузъра Гугъл хром (Google Chrome). Тя ще се задейства чрез кликване на иконата за микрофон в полето за търсене. Потребителите на Гугъл хром ще могат да използват новата функция до няколко дни.

Гугъл се надява в един момент да направи достъпни всичките функции чрез браузърите Майкрософт интернет експлорър (Microsoft Internet Explorer) и Мозила файърфокс (Mozilla Firefox), които имат повече потребители от Гугъл хром.

При телефоните търсенето ще се ускори чрез добавяне на икони, позволяващи директно издирване на ресторант или бар например.

Докато с телефона може да се направи снимка и да се попита Гугъл какво представлява тя, на компютъра вече ще може да се включи снимка в страницата за търсене, за да се получи резултат.
БТА

Няма коментари:

Публикуване на коментар