Translate

понеделник, 6 юни 2011 г.

Д-р Борислав Миланов е новият председател на УС на Българския зъболекарски съюз


48-годишният досегашен председател на Столичната районна колегия на БЗС бе избран по време на редовния отчетно-изборен конгрес на съсловната организация, който се проведе на 4 и 5 юли т г. Пампорово.
Д-р Миланов ще ръководи съсловната организация, на  близо 8 хил. зъболекари,  до 2014 г.
-Решението ми да се кандидатирам е дълго обмисляно. И докато бях председател, на най-голямата зъболекарска колегия – тази в София,  се стремих да докажа  своите качества и тяхната най-добра реализация в името на една кауза, а именно  утвърждаване на Българския зъболекарски съюз като модерна съсловна организация.  Основна цел е защитаване  пълноценната професионална реализация на всеки един зъболекар, както и интересите на обществото, коментира новият председател на БЗС  д-р Борислав Миланов.
Д-р Донка Станчева –Забуртова бе преизбрана за втори мандат като главен секретар на БЗС.  
Досегашният председател на УС на БЗС д-р Николай Шарков бе избран за зам.-председател на БЗС и председател на Комисия по рамково договаряне с НЗОК.
-------
Д-р Борислав Миланов е завършил Факултетът по дентална медицина-София през 1988 г. с отличен успех. Работил е по разпределение в гр.Шивачево от 1988 до 1991 г. Лекар е по дентална медицина на свободна практика от 1992 г. насам. Два последователни мандата – от  2005 до 2011 г.  е бил председател на Столичната районна колегия на БЗС, през същия период е член  на УС на БЗС . За периода 1999 г.-  2011 г. е бил член на постоянни работни комисии – Комисия по нормативни актове, Комисия по информация и Комисия по рамково договаряне. Магистър е по реторика на Философския факултет на СУ „Св.Кл. Охридски”.Семеен, с двама сина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар