Translate

вторник, 7 юни 2011 г.

Д-р Михаил Зортев-зам.-министър на здравеопазването подаде оставка

От пресцентъра на МЗ обясниха, че мотивите за оттеглянето са лични и все още не е взето решение кой ще наследи д-р Зортев на поста.

Преди да стане зам.-министър, той беше изпълнителен директор на болницата в Кюстендил, където работеше и министър Стефан Константинов.
Д-р  Зортев е единственият зам.-министър, избран лично от д-р  Константинов. Другите двама - Гергана Павлова и Десислава Атанасова, бяха назначени от предишните ръководства на МЗ.
В МЗ д-р Зортев отговаряше за ресор "болнична помощ" и се задържа на поста едва 8 месеца.


В интервюта за Дарик-радио и БТА той споделя, че е подал оставка от поста зам.-министър на здравеопазването заради разминаване във вижданията с министър Константинов относно протичането на реформата в сектора и че за него е важна тясната екипност на работа, която трябва да бъде водеща, но когато има несъответствия във вижданията, е решил, че е удачно да се оттегли от поста си.

Според д-р Зортев решенията в здравното министерство често са се взимали прибързано, без да бъдат обсъждани със съсловните организации.Той  заяви, че трябва да се прави цялостна политика в здравеопазването, без партийни нюанси и  увери, че не са си развалили приятелството с министър Константинов, защото не може да се каже, че са били приятели.
От създаването на правителството на ГЕРБ, Министерство на здравеопазването са напуснали шестима зам.-министри (Любомир Гайдов, доц. Тодорка Костадинова, д-р Валери Митрев, проф. Мила Власковска, проф. Иван Миланов, д-р Михаил Зортев) и двама министри (д-р Божидар Нанев и проф. Анна-Мария Борисова).

Няма коментари:

Публикуване на коментар