Translate

понеделник, 27 юни 2011 г.

В жегите таратор-може, но пържено-не!

В горещините трябва да се избягват пържените хапки, картофи и изобщо пържените храни, тъй като при термичната обработка в тях се образуват токсини, предразполагащи към образуването на атеросклеротични плаки, по стените на съдовете, както и носят риск за образуването и на тромби, които да предизвикат сърдечно-съдов инцидент.
Тараторът с чесън има благотворно влияние върху сърдечния мускул, тъй като намаляват кръвното налягане и така протектират кръвоносните съдове. Към него можете да прибавите и няколко ледени кубчета, а също така и орехи, които не само че не образуват, но чистят плаките, полепнали по кръвоносните съдове.  
Вместо  с копър може да го овкусите с магданоз, богат на витамин С или с лимон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар