Translate

петък, 3 юни 2011 г.

ЕКОПАК отбелязас цветен празник- Денят на детето

Екопак, съвместно с район Оборище и Столичната община, организира незабравим празник за децата, послучай 1 юни, в парк Оборище. 

Основна атракция на празника бе и 3D Екобусът, който позволи на децата и техните родители да се запознаят с проблемите на разделното събиране, забавлявайки се с 3D филма „Повелителите на рециклирането“.
Празненството е част от пилотен проект  „Район Оборище – модел за разделно събиране на отпадъци от опаковки“, който старира на 15 април и ще продължи до 15 октомври, като ще обедини в себе си различни инициативи. В края на м.октомври ще бъдат оценени и обявени резултатите. Целите на проекта са няколко: да се осигури по-чиста и приятна околна среда за жителите на район Оборище, да се мотивират да участват активно в системата за разделно събиране и да ползват цветните контейнери по предназначение. Като идеята е да се създаде модел за разделно събиране, отговарящ на съвременните европейски стандарти и открояващ се сред другите райони в София.
Официални гости на събитието бяха г-н Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на Екопак България и кметът на район Оборище г-жа Пенка Арменкова, която подкрепи инициативата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар