Translate

сряда, 15 юни 2011 г.

Щатска компания ще експериментира лекарства върху недолекувани българи

Американска фирма за биолекарства набира български пациенти, за да ги включи в клинични експерименти. Компанията е избрала България заради недобрата здравна система. "В България имаме добра база от неизлекувани и недолекувани пациенти, които се включват в клинични проучвания, за да се лекуват по съвременни стандарти", разказа пред Дарик Красимира Чемишанска, генерален мениджър на американската фирма за биолекарства.
Ето какво заяви още Чемишанска пред Дарик: „В развитие пазари здравните системи добре осигуряват своите пациенти, много трудно се намират недобре или недостатъчно лекувани пациенти, което понякога създава проблем в набирането на пациенти за клинични проучвания. Мисля, че в България имаме добра база от нелекувани, недоизлекувани и неправилно лекувани пациенти, които биха могли, включвайки се в клинични проучвания, наистина да се лекуват по съвременни стандарти".
"Нашата компания провежда и в Румъния клинични проучвания, а България е предпочетена дестинация пред Румъния. В момента в България има провеждани 25 действащи клинични проучвания, в Румъния са 15. И двете страни стоят сериозно в картата на интерес на компанията за инвестиране в научна дейност".
Дарик-радио

Няма коментари:

Публикуване на коментар