Translate

сряда, 15 юни 2011 г.

СОФИЯ СПЕЧЕЛИ ДОМАКИНСТВОТО ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ КОНГРЕС ПО БОРБА СЪС ЗАТЛЪСТЯВАНЕТО ПРЕЗ 2014


Екипът на BASORD (Българската асоциация за борба със затлъстяването и съпътстващи заболявания), Мирта Медикус и специализираното здравно изложение „ Алея на здравето” извоюва домакинството на София за 21-вия Европейски конгрес за борба със затлъстяването (ECO) през 2014 г.
От 25-ти до 28-ми май в Истанбул се състоя 18-тият Европейски конгрес по борба със затлъстяването, организиран от  Европейската Асоциация за Изследване на Затлъстяването (EASO), която има национални представителни организации в 30 страни, сред които и BASORD. EASO e основана през 1986 г. и има за цел да насърчава изследването на затлъстяването, да улеснява контакта между хората и организациите, третиращи проблема, с цел справяне с тази епидемия.
Тя ежегодно организира европейски конгрес по въпросите на затлъстяването, който се провежда в различна страна.
По време на тазгодишния конгрес в Истанбул се проведе надпреварата между кандидатите за домакинство на конгреса през 2014 г.
Сред кандидатите бяха Италия(Рим), Португалия (Порто), Испания (Барселона), Израел ( Йерусалим) и България (София). След предварителния тур, в който кандидатурите се отсяват по документи, номинирани бяха Испания, Израел и България. Проведе се истинска надпревара сред номинираните, които трябваше да убедят гласуващите в предимствата на своята кандидатура за домакинство на конгреса през 2014 г. Победителят е БЪЛГАРИЯ!
Екипът на BASORD, Мирта Медикус и „Алея на здравето” извоюваха домакинството на София с 10 гласа. След тях се наредиха Барселона с 9 гласа и Израел – с 2.

Няма коментари:

Публикуване на коментар