Translate

събота, 28 май 2011 г.

Промените в очите говорят за различни заболявания


Често виждаме някаква промяна в нашите или в очите на близките ни хора. Информацията обаче е тази, която може да ни помогне да вземем своевременно мерки. Но, с уговорката, че тези външни призна и нямат претенция за диагнози.
Сълзящите очни ябълки заедно със зачервените съдове на роговицата например говорят за развиваща се глаукома. Ако кожата под очите има виолетов или кафеникав цвят, трябва да проверите бъбреците си, гликозата в кръвта и щитовидната жлеза, За проблем с щитовидната жлеза говори и изпъкналата очна ябълка.
При силно подпухнали клепачи се замислете за жлъчката - може да имате камъни, Тъмни петънца под очите пък говорят за камъни в бъбреците.
Вътрешната повърхност на клепачите на здравия човек имат розов цвят, Ако този цвят стане червен, много вероятно е да има разстройство в кръвообращението, нарушения в храносмилателната или половата система.
За анемия сигнализира белезникавият цвят на вътрешността на клепачите. Ако това е съчетано и с необяснима умора, направете изследване на кръвта.
Червено-жълтият оттенък говори за разстройство в работата на бъбреците, черния дроб, далака, задстомашната жлеза или сърцето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар