вторник, 3 май 2011 г.

Пържени картофи и солени фъстъци понижават стресът


Според Ерик Краузе, професор от Университета в Синсинати, солените фъстъци, чипсът и пържените картофи са най-добрият начин за справяне със стреса.
Увеличаването на нивата на солта в организма намалява нивата на предизвикващия стрес хормон и увеличават равнището на окситоцин. Този хормон започва по-интензивно да се произвежда в организма, когато човек е влюбен и го прави по-благосклоненикъм останалите хора.
Краузе твърди, че предлаганите в заведенията чипс и солени фъстъци помагат за намаляването на стреса, повишавайки нивото на окситоцин, което прави хората щастливи и ги предразполага към общуване, а предизвиканата от солта жажда ги кара пък да пият, при това не винаги само безалкохолни напитки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар