Translate

вторник, 24 май 2011 г.

Безплатни измервания на дишане, кръвно налягане и тегло


„Ден на здравето” с безплатни измервания на издишан въздушен поток, съдържание на въглероден окис, кръвно налягане и тегло организира Софарма АД. 
Събитието ще се проведе на 28 май 2011 г. от 10.00 до 14.00 часа в Борисовата градина в София. На площадката със слончето ще бъде обособена специална зона, където всички желаещи ще могат безплатно да проверят здравословното си състояние и да измерят:
-Издишан въздушен поток. Чрез специалния уред Peak Flow Meter ще може да се измери издишания въздушен поток при деца и възрастни, с което да се определи дали е необходима консултация с лекар или подобряване качеството на живот с повече разходки на открито и подходящ спорт. Във връзка с нарастващия брой на деца със заболявания на дихателните пътища, ще бъдат представени детските инхалатори Рино и Панда.
-Съдържание на въглероден окис. Чрез специалния уред Smoke check, желаещите могат да проверят съдържанието на въглероден окис в дробовете си и да се уверят във вредното въздействие на цигарите върху организма им. В „Деня на здравето в Южен парк” преди месец много млади хора, престрашили се да си направят измервания, установиха, че спадат към групата на активните пушачи, където стойностите на вредното вещество са между 11 и 20 ppm. В България тютюнопушенето е изключително сериозен проблем, като пушачите са над 3 000 000 души. За да насърчи отказването от вредния навик, Софарма АД провежда изследвания, показващи как цигарите повлияват дишането, като част от програмата си „Дни на здравето”.
-Кръвното налягане и тегло. От проведените измервания преди месец се оказа, че все повече млади хора страдат от повишено кръвно налягане, а  дори не подозират, че имат подобен проблем. Хипертонията е главен рисков фактор за развитие на много заболявания, както и една от основните причини за смъртност в света. Увеличаването на стреса, наднорменото тегло, неправилния и нездравословен начин на живот са основните причинители на това заболяване. Измерванията на кръвното налягане ще се осъществяват с висок клас апарати за измерване, като за целта Софарма АД и PIC indolor – производител на медицинска апаратура, обединиха усилията си за лечение, профилактика и контрол на социално значимите заболявания.
Инициативата „Дни на здравето” за безплатни измервания и консултации е част от кампанията „Ние за обществото“ на Софарма. Целта на социалната кампания е да подпомогне много хора, засегнати от кризата, да получат безплатен достъп до профилактични прегледи и проверка на здравното състояние. Фармацевтичната компания от години отделя средства за различни благотворителни инициативи, осигуряващи безплатна помощ и грижа за здравето на хората.
На първото събитие от инициативата на Софарма АД „Дни на здравето“ преди месец в Южния парк в София над 630 души се възползваха от възможността да проверят здравното си състояние. Поради големия обществен интерес към „Дните на здравето”, за събитието на 28.05.2011 г. организаторите са осигурили възможност за измерване на още един показател, индикатор за определени здравословни проблемииздишан въздушен поток.

Няма коментари:

Публикуване на коментар