Translate

вторник, 31 май 2011 г.

Клоуните от Клиниката по смехотерапия на „Пирогов” -на гости на децата в Университетската педиатрична болница-София

По повод Международния ден на детето – Първи юни - Бате Николай  и неговият асистент Роко  ще проведат оздравителната визитация, при над 90 болни деца от 10-те отделения  и 7-те клиники на специализираната болница за активно лечение по детски болести (СБАЛО) София . 
-Ние сме доктори вълшебници и лекуваме с най-старото и евтино лекарство - смеха. Децата обичат чудесата и вярват във вълшебствата. Затова винаги започваме с истински фокус.Така успяваме да ги впечатлим и да ги убедим, че наистина сме магьосници. След това заедно с някое дете правим вълшебство, ” издаде част от сценария, бате Николай, когото децата ще видят като клоунът –проф. Коко.Неговият прилежен и верен асистент –клоунът Роко  ще се превъплати в доц.Роко.
 За първи път смешниците от Клиниката по смехотерапия на МБАЛСМ „Пирогов”, която е единствена в Европа, ще гостуват на малките пациенти в СБАЛО-София .
И двамата актьори изповядват веруюто, че усмивките помагат повече и от най-силните лекарства. 
Тържеството в болницата е благодарение на спомосъществувателството  на спонсорите „Оптикс” - Панагюрище и „Крафт фуудс”- България.  
---------
Университетската педиатрична болница е включена в различни благотворителни акции. Телевизионното предаване „Сделка или не“ е традиционен партньор на каузата на Детска нефрологична клиника. Милена, Кирил и Тодор - водещите на „Тройка на разсъмване” в радио „Витоша” спечелиха близо 5 хил. лв., в помощ на детската клиника. Те ще бъдат използвани за продължаване на първото в Европа и у нас проучване на детското бъбречно здраве, което се провежда под ръководството на доц. д-р Анелия Буева.
В предаването „На кафе” с Гала по Нова телевизия бе обсъдена темата за недоносените бебета. Гост в предаването беше един от най-добрите специалисти - неонатологът доц. Ралица Георгиева, завеждащ клиниката по неонатология в СБАЛО-София. Продуцентите „На кафе” инициираха и акция за закупуване на нов модерен транспортен кувьоз за болницата. След предаването не закъсняха и първите дарения от фирми, пациенти и частни лица.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар