Translate

понеделник, 2 май 2011 г.

Швеция и Германия имат нужда от български медицински персонал, обявиха от Агенцията по заетостта


Стартовата заплата за лекарите е около 4000 евро, а за медицинските сестри близо 2000 евро. Парите се увеличават според това в какви медицински заведения ще работят лекарите и с каква специалност са те. Денят на отворените врати е обявен за 11 май от 11 часа в Стоматологичния факултет, Той се провежда съвместно със съветниците от службите по заетостта от европейските държави и кариерния център на Медицинския университет.
Основните изисквания на германските служби са на първо място перфектен немски език. Там се търсят специалисти по вътрешни болести, онкология, кардиология, патология, педиатрия, уролози, офталмолози.
Шведските работодатели държат на отлично владеене на английски език. Повече подробности ще бъдат разяснявани на място. Имаме отлично подготвени специалисти и по-рано единствената им преграда да тръгнат към Европа беше проблемът с недоброто владеене на езици, коментираха от ръководството на медицинския университет. Сега обаче цели випуски от завършили наскоро медици са готови да тръгнат към Германия, Англия, Дания, Швеция. Особено остър е проблемът с медсестрите, тъй като у нас заплащането на труда им е мизерно и вече цели клиники се оголват откъм среден медицински персонал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар