Translate

събота, 21 май 2011 г.

Най-добрите летища за пазаруване

Без значение дали си убивате времето, или просто взимате сувенири за приятели и близки в последния момент – на летището винаги се пазарува. Затова и повечето аеропортове имат поне набор от стандартни магазини – за сувенири, за напитки, за шоколад. Но на някои летища си е истински шопинг рай – не е нужно даже да излизате от тях. Представяме ви 10-те най-добри.

Амстердам

Пътниците никога не скучаят там. На летището има библиотека, казино, галерия и разнообразие от магазини, някои дори преди скенерите. Там ще намерите и шопинг центрове на H&M, Mexx, Nike, Crocs и други брандове. Естествено, в града на лалетата няма как и летището да не е обсипано с цветя – от магазините можете да се сдобиете с уникални букети за подарък.

Дубай

Безмитната зона на летището в Дубай функционира от 1983 г. и е най-голямата в света. Работи 24 часа в денонощието. Състои се от 30 мегамагазина, дом за най-големите марки в света - Giorgio Armani, Calvin Klein, Hugo Boss, Ralph Lauren, Hermès, Cartier и други. Ще се влюбите в парфюмерийните магазини, които предлагат безброй омайни аромати от Средния Изток, в бижутерийните магазини. А ако имате повече пари за харчене, можете даже да си тръгнете със спортна кола за 2 милиона долара.

Франкфурт

Това е най-голямото летище на континентална Европа, с над 250 различни бизнеса в него и повече от 60 големи магазина. Там можете да намерите и луксозни брандове, и по-достъпни марки, както и различни стоки – автомобили, часовници, чанти, куфарчета, дрехи, бижута, мобилни телефони. Препоръчваме ви, ако имате път през летището, да посетите магазините на Burberry, Ferragamo и Swarovski.

Хонг Конг

Повече от 50 милиона пасажери преминават през това летище за година. Така че те трябва да бъдат впечатлени, а времето им на терминалите – запълнено. Така статистиката и натовареността на аеропорта го превърнаха буквално в търговски център. Само на Терминал 1 има над 160 магазина и 40 ресторанта. Освен дизайнерските бутици, ще намерите доста привлекателни магазини за електроника и техника. Не ги пропускайте!

Йоханесбург

Много редовни посетители на ЮАР с изненада установяват колко бързо се променя летището в столицата на страната и как се е развила търговията там. Цените са изключително привлекателни, а от някой от магазините за сувенири можете да се сдобиете буквално с някое ръчно произведение на африканското изкуство за дома ви. Интересни са магазините за бижута, козметика, тютюн – все нетрадиционни, типично по африкански.

Лондон Хийтроу

Годишно оттам минават 67 милиона души, които са привлечени като от магнит в десетките магазини на световни марки - Gucci, Escada, Dior, Cartier, Harrods, Dixons Travel и други. Някои от брандовете са открили двойно по-големи магазини на летището, отколкото са търговските им площи в самата британска столица. Препоръчваме ви магазините на Kurt Geiger, L.K. Bennet, Mulberry.

Портланд

На летището се конкурират местните марки и търговци и световните. Някои от по-малките магазинчета са истински съкровищници,така че не ги подминавайте с досада. Цените не са по-високи от тези в самия град, даже са леко надолу. Да не говорим, че ще си спестите от данъци. Ако пък не ви се пазарува, можете да изпиете едно кафе в някое от уютните кафенета или да се отпуснете в спа центъра Dragontree Day Spa.

Сан Франциско

Там можете да намерите уникални стоки на местни и регионални брандове, но най-вече – вина от долината Напа. Магазините на летището могат да изкушат всеки вкус. Там ще намерите търговски площи на Gucci, Burberry, MANGO, магазини за изкуство и много други.

Сингапур

Летището в Сингапур има над 230 магазина – истински рай за страдащите от шопинг мания. В списъка на брандовете влизат луксозните Bvlgari, Prada, Gucci, Armani, а сред най-новите попълнения са Miu Miu, Chloé, Charles & Keith. По-достъпни цени предлагат Nike, The Body Shop, Sunglass Hut и други.

Токио

Само от летището можете да си тръгнете с поне още един куфар, пълен с кашмирени пуловери, материали за оригами, копринени изделия и други традиционни японски сувенири. На Терминал 1 има цял музей на оригами, където са изложени 400 традиционни творения. Има и още един музей, но той представя по-модерно и не толкова традиционно японско изкуство.

 b2bnews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар