Translate

четвъртък, 19 май 2011 г.

Млади хора с различни заболявания ще инициират срещи и ще сформират стратегии, решенията от които да залегнат в бъдещата здравна политика на страната ни

Това съобщиха от Националната пациентска организация(НПО), която за тази цел стартира проектът „Млади пациенти - за по-светло бъдеще”, финансиран от програмата „Младежта в действие” на Националния център „Европейски младежки програми и инициативи”. В рамките на проекта ще бъде проведена национална младежка среща, на която 100 млади пациенти ще се запознаят с дейността на здравните институции в България, както и възможностите за участие в процеса на вземане на решения на регионално, национално и европейско ниво. Предвижда се създаването на онлайн платформа за дебати и консултации, където ще се разискват проблеми на здравеопазването и ключови области в здравната политика, както и промените в здравното ни законодателство.
Ще бъде изграден форум за мненията на младежите с увреждания и в неравностойно положение, които ще бъдат пренасочвани към институциите при обсъждане на съответните документи.
Като краен резултат от проектните дейности ще бъде издаден „Наръчник на младия пациент”, който ще съдържа кратка информация за проекта, съвети за възможностите за участие на младите хора в процеса на вземане на решения в здравеопазването, както и препоръки и становища към институциите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар