Translate

петък, 8 април 2011 г.

ПРЕМИЕРЪТ И МИНИСТЪРЪТ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ОТКРИХА ОБНОВЕНАТА КЛИНИКА ПО ОЧНИ БОЛЕСТИ НА УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА”

Официални гости на събитието бяха още посланикът на Франция – Филип Отие и съпругата му г-жа Мариан Отие, която е лекар-офталмолог, видни офталмолози от страната и чужбина и др.
Реновирането на Очна клиника стартира през август 2008 г. Ремонтираните 2280 кв.м площ са на стойност 2 млн. 105 хил. лева. Средствата са отпуснати от МЗ. Закупените с капиталови разходи апаратура и оборудване са на стойност 581000 лв., от които 36000 лв. осигурени от МОН за учебни цели.
В новоизградените пространства са разположени хирургичния блок на клиниката с шест операционни зали, учебни зали и кабинети. В клиниката вече има отделен етаж за обучение на студенти и специализанти.Извършена е цялостна подмяна на подовата настилка, на дограмата и на няколко вида инсталации (електрическа, отоплителна, ВИК, сигнално-известителна, инсталация за медицински газове) на стационара и операционния блок на Очната клиника.
С направената реконструкция на стационара легловата база се увеличи на 60, а новоизграденият хирургичен блок ще позволи да се извършват по 2500 - 3000 операции годишно.
10 млн. лв. от еврофондовете могат да бъдат насочени за нова техника в очната клиника на Александровска болница, обяви здравният министър д-р Стефан Константинов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар