Translate

вторник, 19 април 2011 г.

До 3 Е-та на едно хапване


Един продукт не бива да съдържа повече от три Е-та, казва проф. Донка Байкова, специалист по диететика. Оказва се, че пълнозърнестото хлебче съдържа три Е-та, а хайверът - цели 7. Замислих се, че с една филийка ще погълна 10 консерванта, подобрителя и овкусителя, и се отказах. Затова с колегите смятаме, че трябва да се въведе БДС не само за обикновените хлябове, но и за диетичните и пълнозърнестите, както и за лютениците, казва проф. Байкова.
Румяна Милева
В-к „Стандарт”
--------
Твърдият хляб се дъвче по-дълго. В устата се отделя три пъти повече слюнка до усвояването му. А в нея се съдържат полезни микроелементи, които не позволяват натрупването на плака по зъбите и намаляват киселинността след хранене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар