Translate

петък, 8 април 2011 г.

„24 часа" прави конкурс за най-добрите лекари


Конкурс „Лекарите, на които вярваме" започва днес вестник „24 часа", навръх празника на здравния работник.
„Ще попитаме читателите ни на кои доктори имат доверие. Ще чакаме писмата им по пощата, на имейла, кореспондентите ни в страната също ще набират информация", съобщи главната редакторка на вестника Данка Василева, представяйки проекта на здравния министър д-р Стефан Константинов, който ще го подкрепи.
„Кампанията е изключително навреме, защото напоследък се наложи мнение сред колегите, че медиите са срещу тях. Но не е така - когато има добри новини, медиите ги отразяват. Когато има лоши - също", отбеляза д-р Константинов. Според него лекарят може да бъде оценен най-добре именно от пациента.
Екипът на вестника, здравният министър и Огнян Донев, съсобственик на „Труд" и „24 часа", решиха обществен съвет от лекари от цялата страна да обобщи резултатите от кампанията и да посочи победителите. А те ще са в две категории - извънболнична и болнична помощ. „Опитът за манипулации в конкурсите идва, когато има награда. Но при нас тя е морална", заяви Огнян Донев по време на дискусията за прозрачността на проекта.
Здравният министър не пропусна да се пошегува:
„Като се знае какви са цените за реклама в медиите, не е сигурно."
Венелина Гочева, вицепрезидент на издателския борд на Вестникарска група България, каза, че „Лекарите, на които вярваме", ще е най-дългият конкурс у нас. Той ще продължи цяла година и на 7 април 2012-а ще се обявят и отличат 100-те български лекари, на които пациентите имат доверие.
В-к "Труд"

Няма коментари:

Публикуване на коментар