Translate

сряда, 16 февруари 2011 г.

В ДКЦ „Токуда” на МБАЛ"Токуда" София продължава Месец на профилактиката на рака на маточната шийка

Срокът на кампанията се удължава до 31 март.ПЩе бъде запазено и намалението на стойността на различните по обем профилактични пакети с 35%ациентите ще могат да се възползват от промоционалните диагностични пакети, чийто оптимален вариант включва преглед, цитологично изследване, колпоскопия, тестване за носителство на човешки папилома вирус и типизация на подтиповете при HPV положителни пациентки.
Новост в кампанията е въвеждането на типизация. Тя има за задача да определи и докаже чрез ДНК анализ на кой от подтиповете на човешкия папилома вирус /HPV/ е носител пациентът. Най-високо рисковите щамове на HPV са 16 и 18, които съответно са причина за рак на маточната шийка в 70% от случаите.
ДКЦ „Токуда” въвежда единственият валидиран тест за ранна диагностика, който позволява разграничаване на клинично значими инфекции с високорискови HPV щамове. Тестът е одобрен от Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) и притежава валиден европейски сертификат, издаден от Европейска агенция по лекарствата (ЕМЕА). Друга уникална характеристика на теста е, че в комбинация с цитонамазка гарантира 100% достоверност на резултатите.
Над 400 жени бяха прегледани в рамките на кампанията до момента, като при 44 от тях е открито носителство на човешки папилома вирус и е предприето необходимото лечение. Останалите дами ще продължат да бъдат обект на профилактично наблюдение, като им е препоръчана ваксинация срещу доказаният причинител на ракът на маточната шийка – HPV вирусът.
Комплексните прегледи ще се извършват в сектора за Превантивна медицина на ДКЦ „Токуда”. За информация и записвания са разкрити телефони: 02/403 4000 и 02/403 4910.

Няма коментари:

Публикуване на коментар