Translate

четвъртък, 17 февруари 2011 г.

36 часа, или ден и половина, е трайността на прясно изпечения непакетиран хляб

С опаковка срокът му на годност се удължава до 3 дни, тъй като се намалява изпарението.
Ако на етикета е посочена трайност 10-15 дни, значи са из¬ползвани консерванти.
Производителите са категорични, че при стабилно брашно, със съдържание на глутен 26-27% на сто, не се налага използването на подобрители и са нужни само сол, мая и вода. При по-лоша суровина се слагат различни добавки. Но когато те имат естествен произход, например пшеничен глутен, ензими, аскорбинова киселина (витамин С), няма никаква опасност за здравето на потребителите,обясни собственикът на „Нилана" Николай Тапаров.

Няма коментари:

Публикуване на коментар