Translate

вторник, 25 януари 2011 г.

ОБЩИНСКИТЕ БОЛНИЦИ НЯМАТ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ МЕДИЦИНСКИТЕ СТАНДАРТИ

Общинските болници нямат претенции към медицинските стандарти, които е изготвило МЗ. Това стана ясно след среща по покана на министъра на здравеопазването д-р Стефан Константинов с председателя на Сдружението на общинските болници – д-р Иван Димитров, представители на Националното сдружение на общините в Република България и председателя на Националната асоциация на лекарите в болничната помощ – д-р Динчо Генев.
Поводът за срещата бяха притесненията на общинските болници, че не могат да сключат договори за работа с НЗОК за 2011 г. Причината за това са разминавания в алгоритмите на клиничните пътеки, които са изготвени от БЛС и НЗОК, и медицинските стандарти на МЗ.
В редица клинични пътеки изискванията за работа със здравната каса са по-високи, отколкото в медицинските стандарти, казаха д-р Генев и д-р Димитров.
ОБЩИНСКИТЕ БОЛНИЦИ НЯМАТ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ МЕДИЦИНСКИТЕ СТАНДАРТИ

Общинските болници нямат претенции към медицинските стандарти, които е изготвило МЗ. Това стана ясно след среща по покана на министъра на здравеопазването д-р Стефан Константинов с председателя на Сдружението на общинските болници – д-р Иван Димитров, представители на Националното сдружение на общините в Република България и председателя на Националната асоциация на лекарите в болничната помощ – д-р Динчо Генев. Поводът за срещата бяха притесненията на общинските болници, че не могат да сключат договори за работа с НЗОК за 2011 г. Причината за това са разминавания в алгоритмите на клиничните пътеки, които са изготвени от БЛС и НЗОК, и медицинските стандарти на МЗ. В редица клинични пътеки изискванията за работа със здравната каса са по-високи, отколкото в медицинските стандарти, казаха д-р Генев и д-р Димитров. На 24 януари т. г. част от алгоритмите на НЗОК вече са били ревизирани от работна група, в която участват и експерти на МЗ. Представителите на общинските болници ще направят справка дали са отстранени грешките и ще я представят на министъра на здравеопазването. При наличието на останали нередности д-р Стефан Константинов ще съдейства за отстраняването им.

Няма коментари:

Публикуване на коментар