Translate

понеделник, 10 януари 2011 г.

Стафидите намаляват рискът от сърдечни заболявания?

Американски учени твърдят, че стафидите имат много полезни свойства, включително и за сърцето.
Предишни техни изследвания доказват, че хората, които ядат стафиди и ходят редовно, подобряват здравословното си състояние.
Сушените гроздови зърна са богати на калий, важен за регулиране на кръвното налягане, и на фибри, което ги прави по-засищащи от много други храни. Те също са важен източник на антиоксиданти, които пречат на усвояването на холестерола и помагат в борбата с различни заболявания.
Стафидите, въпреки,че имат съдържание на захар, осем пъти по-високо отколкото в прясното грозде,не засягат здравината на зъбите, така както се случва със сладките неща, които съдържат захар, обработена по химически път.
Освен това редовната им консумация спомага за борба с умората и предотвратява депресията т. е. има отличен тонизиращ ефект и положително енергийно въздействие върху организма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар