Translate

сряда, 8 декември 2010 г.

Български атлантици ще търсят инвестиции от Корея Соломон Паси и Максим Бехар ще се срещнат с корейски министри и високопоставени бизнесмени

Делегация на Атлантическия клуб в България заминава на посещение в Южна Корея. Визитата предвижда срещи с министъра на обединението в Корея, посланика на Съединените американски щати, корейски инвеститори, както и посещение на индустриалните центрове на Samsung Electronics, LG Electronics и др.
Делегацията включва Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб в България, и Максим Бехар, член на Борда на клуба.
Визитата на атлантиците е най-важната част от инициативите по повод 20-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Южна Корея.
„Корея разпознава България като добра дестинация за инвестиции в сферата на промишлеността и туризма. България може да оползотвори ресурсите на корейския бизнес сектор и да използва успешно страната като портал в развитието на търговските взаимоотношения с азиатските държави“, така Негово Превъзходителство Чун Би-хо, посланик на Корея в България,  синтезира целта на посещението. Посланикът отбеляза и развитието на Корея в сферата на електронното управление. Плод на този растеж е и текущ проект с българското Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
Соломон Паси изрази увереността си, че „България може да играе важна роля на посредник и медиатор на добри идеи между Южна Корея и Европейския съюз. Това е и една от основните причини именно представители на Атлантическия клуб да бъдат избрани за това посещение“.
Посланик Чун Би-хо сподели безпокойството си от ядрената програма на Северна Корея и сподели своята вяра, че в бъдеще ще има единна Корея с общи дипломатически послания, възгледи и политическо устройство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар