Translate

сряда, 8 декември 2010 г.

Излишък

Парламентът прие отчета на Националната здравна каса за 2009 г. Оказа се, че е останал излишък от близо 500 милиона лева. Харчили сме, харчили сме за здраве, положили сме всички необходими грижи за всеки, който е болен, но не сме успели да изхарчим всички пари, които данъкоплатецът е дал за тази цел. Получили са се едни излишни пари, които трябва да наречем "излишък".
Всички онкоболни получиха всички лекарства, които са им нужни. Всички необходими операции бяха извършени. Всеки, който имаше нужда от болнично лечение, го получи и напусна болницата, след като лекарите се увериха, че той е здрав. Болниците се разплатиха с всички доставчици и им останаха пари. И от тези пари се натрупа излишък.
Съвестни лекари протестираха, защото можеше да се харчи още по-разумно и държавата да спести още.
Болни с гражданско самосъзнание вдигаха поздравителни плакати пред здравното министерство, пред парламента и пред Министерски съвет, защото една държава, която лекува всички от всичко до пълно оздравяване и остават излишни пари, трябва да бъде поздравена, трябва да бъде поощрена.
    Тази държава положи всички възможни грижи и за хората с увреждания. Затова завчера се извиха денонощни опашки от хора, които лично поискаха да благодарят, че всеки е получил личен асистент.
Сега е време да обявим излишъците за образованието, науката и културата.
Юрий Борисов 
В-к "Дума"

Няма коментари:

Публикуване на коментар