Translate

сряда, 8 декември 2010 г.

Лактима Балкан" с награда от европейска банка

Компанията използва единствено първокласно българско мляко и традиционните закваски с българската бактерия лактобацилус булгарикус.
Преди по-малко от месец производителите на "Лактима Балкан" бяха наградени от Европейската банка за възстановяване и развитие заради внедрения и работещ проект за енергийна ефективност. Благодарение на подмяната на мазутните котли с газови компанията пести енергия и пари и не замърсява околната среда. Екологичните ползи за жителите на Велико Търново, където се намира предприятието "Лактима Балкан", са вече осезаеми.
Повече от 10 години на пазара
"Лактима" АД е специализирано в производството на мляко и млечнокисели продукти. Повече от десет години продуктите на "Лактима" са известни на българския пазар със запазената марка на айрян "Балкан", както и с плодовомлечните напитки с различни вкусове и киселото мляко, разбира се. "Лактима" е синоним на високо качество и вкус на домашно кисело мляко. Фирмата работи съобразно изискванията на GMP -добри производствени практики и система за контрол на качеството (НАССР).
лактима
"Лактима" се приватизира през 1996 г. и е правоприемник на поделението на държавното предприятие за производство на млечни продукти СО "Млечна промишленост" от 1962 г. Това е и първото предприятие, което въвежда индустриалното производство на айрян и дълго време остава единствен производител в страната. С днешна дата айрянът"Балкан" е най-популярният български айрян.
... и предпочитан за покупка
Според последните регионални представителни проучвания на НЦИОМ за потребителските нагласи към млякото и млечните продукти (проведени през ноември 2010 г.) 37% от столичани например предпочитат да си купуват готов айрян заради удобството тази напитка да бъде консумирана извън дома.
Голямото разнообразие
Впрочем ние като обикновени потребители на мляко и млечни продукти вече много трудно се ориентираме какво е най-добре да си купуваме за вкъщи. Кой продукт е качествен и поддържа ли производителят качеството му. В сравнение с 2009 г. консумацията на мляко и млечни продукти се е увеличила средно с около 10% за цялата страна. Факт е голямото разнообразие, производители - много, но вкусовите качества са различни.
Какво е добре да знаем
Като купуваме, е добре да знаем, че се продават недотам качествени млека, а има и случаи, в които върху опаковките пише "айрян", а вътре се оказва смес от суроватка, лимонтузу и сол. Това обаче далеч не е здравословно. Да се ориентираме кое е истински айрян и кое не, е доста трудно. Защото и напитката от мляко, и ментетата се продават на приблизително еднакви цени. Затова най-доброто решение е да заложим на изпитана марка, която е гаранция за качество, това съветват хората, чиято професия е "майстор на млякото". А директорът на "Лактима Балкан" Велимир Бояджиев гарантира, че за своите продукти компанията използва единствено първокласно българско мляко и традиционните закваски с българската бактерия лактобацилус булгарикус. Доверието към продуктите на "Лактима Балкан" се дължи именно на постоянно високото им качество.
Обновената серия "Лайт"
Натовареното ежедневие ни кара все по-внимателно да подбираме храните си. Стараем се да купуваме здравословни и по-нискомаслени продукти, които се вписват в препоръките на диетолозите. Търсенето на леки и диетични версии на основните млечни продукти доказва това и е в съзвучие с потребностите и вкусовете на нас - потребителите. В момента"Лактима",които ще бъдат насочени главно към подрастващите. Летящото куче Випо (най-новият анимационен любимец на децата) е талисманът на едноименната нова серия на "Лактима". Продуктите Vipo ще се предлагат в неустоимите за малки и големи вкусове на ягода и малина, праскова и горска ягода. Серията съдържа млечноплодови напитки и десертни млека. Тя е подходяща за консумация по всяко време, уверяват хората, които вече са тествали продукта. Изпитанията се провеждат в клиниката по метаболитно-ендокринни обновява серията си "Лайт" и през новата година ще ни зарадва с подобрени вкусови качества и ново разнообразие.
Нови продукти
През последните месеци технолозите на "Лактима" разработиха няколко нови продукта,
заболявания и диететика в УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ". Знакът за високо качество ще бъде двойно проверен, за да удостовери за пореден път колко здравословна и традиционна храна е млякото с марка "Лактима Балкан".
В-к "Пари"

Няма коментари:

Публикуване на коментар