Translate

петък, 19 ноември 2010 г.

IX благотворителна кампания в подкрепа на деца с онкохематологични заболявания в България – McHappy Day 2010

Макдоналдс България и Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд България (RMHC®) за 9 поредна година отбелязаха традиционната благотворителна инициатива – McHappy Day, в помощ на децата с онкохематологични заболявания в страната.
У нас от 11 до 24 ноември ще се проведе активната дарителска кампания за клиентите на Макдоналдс в България. Макдоналдс е най-голямата верига ресторанти за бързо обслужване в света с повече от 32 000 ресторанта в 117 държави по целия свят
Кампанията цели да се набират средства в полза на Благотворителните фондации за деца Роналд Макдоналд (RMHC) и редица детски каузи.
Макдоналдс ще дари по 20 стотинки от стойността на всяко Happy Meal™ меню в полза на Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд България, подкрепяща деца с онкохематологични заболявания в България.
Кампанията МcHappy Day тази година е подкрепена от негово превъзходителство Джеймс Уорлик, Посланик на САЩ в България; г-н Иван Ценов, Заместник министър, Министерство на физическото възпитание и спорта и г-жа Надя Шабани, Председател, Държавна агенция за закрила на детето, които бяха почетни гости на специалното събитие на 18 ноември в ресторант Макдоналдс на пл. Славейков в гр. София.
За да подкрепят кампанията, редом с екипа от служители и мениджъри на Макдоналдс, зад касите в ресторанта застанаха и известните телевизионни водещи и звезди Ники Кънчев, Иван и Андрей, Ирен Онтева, Ники Илиев, Искра Ангелова, Марта Вачкова, Белослава, Криста, както и знаменитите български олимпийски шампиони и медалисти Таня Богомилова, Румяна Нейкова, Мария Гроздева, Армен Назарян, Здравка Йорданова, Ваня Гешева, Николина Щерева и Йорданка Благоева.
-------
От 2002 г. до днес, по време на благотворителните кампании на Макдоналдс, са набрани и дарени над 350 000 лв. с подкрепата на клиентите на Макдоналдс, нейните служители и партньори. Средствата са изразходвани за медицинско оборудване и консумативи, строеж на детски център, ремонтни дейности и благоустрояване на специализираните отделения за деца с онкохематологични заболявания в градовете София, Пловдив и Варна. 
------
Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд е организация с нестопанска цел за общественополезна дейност, насочена към подобряване здравословното състояние и начина на живот на децата в неравностойно положение. Вече 36 години тя изпълнява своята мисия, разработвайки специфични програми, насочени към конкретни нужди и ги подкрепя чрез мрежата си в 53 държави по целия свят. За повече посетете www.rmhc.org.

Няма коментари:

Публикуване на коментар