Translate

събота, 27 ноември 2010 г.

ТРЯБВА ДА СПРЕМ СТРАХА ОТ ПРЕГЛЕД ДНЕС - ЗА ДА СПЕЧЕЛИМ ЖИВОТ УТРЕ ! Кампания за рак на гърдата през ноември с пътуващ ехограф

Деветата поредна кампания за борба с рака на гърдата инициирана от „Сдружение за онкоболни и приятели” под патронажа на кмета на Община Пазарджик Г-н Тодор Попов продължава и през месец ноември под мотото ЗАЕДНО В ИМЕТО НА ЖИВОТА!  
През месец октомври бяха направени общо 456 прегледа от хирург, рентгенолози и гинеколози. Със съдействието на Областния Управител Д-р Дончо Баксанов профилактични прегледи  се провеждат и в общините на Област Пазарджик- в гр. Панагюрище- на 30.11.2010 г. в Обединен детски комплекс от 10:00 до 17:00 часа, в Лесичово - на 02.12.2010 г. в здравната служба от 14:30 до 18:00 ч., във Ветрен- на 03.12.2010 г. от 14:30 до 18:00 ч. в кметството и в Сърница - на 04.12.2010 г. от 10:00 до 17:00 часа в сградата на общината. 
Д-р Благова ще извършва ехографиите, а цената на прегледите остава непроменена- 10,00 лв. Записването на желаещите жени става в кметствата по места. 
Нека припомним, че през месец октомври, когато е световния месец за борба с рака на две жени беше открито новообразувание в гърдата от Д-р Копев и от Д-р Тимева и изпратени за допълнителни изследвания. Една жена е с патологичен резултат от взета цитонамазка при гинекологичен преглед, при която се налага да се проведе лечение. Подвижният ехограф, дарен на Националното ни сдружение на жени с онкологични заболявания и техните сподвижници от МЗ, има за цел да прави профилактика на жените и в най- малките и отдалечени кътчета на България и той напълно ще изпълни предназначението си в нашата област. Ехографа се съхранява във Варна, а разходите по транспорта му са поети от Община Пазарджик. 
До момента ехографа беше в с. Звъничево, с. Калугерово, с. Мало Конаре, с. Синитево, с. Хаджиево, беше на разположение на работещи жени в цехове, заводи, в Пещера, Велинград, Ракитово, Батак, Брацигово, Белово.

Няма коментари:

Публикуване на коментар