Translate

понеделник, 15 ноември 2010 г.

Бюджетът не бил пица, a буламач според БСП

Доходите на хората - пенсии и заплати, замръзват за 30 месеца, заяви вчера соцлидерът Сергей Станишев. Това е времето от идването на ГЕРБ на власт до края на 2011 п, през което доходите не са индексирани.
Станишев обяви, че червените няма да подкрепят проектобюджета за следващата година, както и бюджетите на НОИ и здравната каса. Социалистите ще се противопоставят на всякакво повишаване на осигурителния стаж и на възрастта за пенсиониране, обяви шефът на социалната комисия Драгомир Стойнев.
„Това е бюджет на задлъжняване и натрупване на дългове, които ще плаща младото поколение на България , защото се планира до 3,5 млрд. лв. дългово финансиране на бюджета", каза Станишев. А зам.-шефът на бюджетната комисия Румен Овчаров допълни: „Никаква пица, абсолютен буламач, това е философията на този бюджет!" Според бившия финансов министър Пламен Орешарски в сметките на правителството нямало политика, а се подхождало технически.
Червените обмислят дори дали да не пратят проектобюджета в Конституционния съд. Причината е, че е нарушена бюджетна процедура. Проектите за държавен бюджет и за сметки на НОИ и здравната каса, които са внесени в парламента, не отговарят на намеренията на правителството, огласени преди два дни.
В-к „Труд”

Няма коментари:

Публикуване на коментар