Translate

понеделник, 15 ноември 2010 г.

Столичната РИОКОЗ наказа седем лични лекари


Общо 43 джипита са финансово санкционирани от 100 до 600 лв. заради различни нарушения, от столичните санитарни инспектори.
Глоби от 100 лева са наложени на джипита, хванати да пушат в кабинетите си по време на работа, съобщи д-р Мариана Иванова, завеждащ отдел "Противоепидемичен контрол" в столичния РИОКОЗ.
По думите и тези нарушителите се хващат трудно, тъй като оправданието редовно е, че фасовете в кошчето са на техни пациенти, които не можели да издържат и минута, без цигара.
6 ОПЛ са с глоби, заради пропуски в срока на задължителните имунизации, 5-ма са санкционирани за това, че не съхраняват ваксините в хладилник, а 2-ма, защото не са съобщили в РИОКОЗ, за нежелани реакции след имунизация.
Отлагането на задължителна имунизация, заради боледуване на детето не може да бъде повече от 6 месеца, уточни тя.
Финансови наказания са наложени и на 70 лекари за лоша хигиена в кабинетите им. Това са предимно стоматолози, някои от които не са почиствали достатъчно добре с дезинфектанти повърхностите в кабинетите си. Други пък заради липсата на задължителните контролни етикети за всяка направена стерилизация, които показват дали тя е направена качествено.
Зъболекарка в училище е била глобена, защото работи, без да е регистрирана в районния здравен център.
Общият размер на глобите за първото 9-месечие на годината е в размер на 35 000 лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар