Translate

вторник, 16 ноември 2010 г.

ДА ПОМОГНЕМ ЗАЕДНО НА СВЕТОСЛАВ

Инициираната кампания от „Сдружение за онкоболни и приятели” с подкрепата на Община Пазарджик на 19.10.2010г. на кметска пресконференция в помощ на Светослав продължава. Светослав е с диагноза мултиформен глиобластом. До момента на Светослав са направени две мозъчни операции, лъчетерапия и две химиотерапии. За сега състоянието му е стабилизирано. Предстои му операция в клиника „Спиженко” в Киев, Украина откъдето идва добрата новина,че по оперативен път туморът ще бъде отстранен напълно. Средствата необходими за спешната животоспасяваща операция са 15 000 долара, а за последващото лечение 35 000 лева. Дарителски кутии са поставени в Община Пазарджик, Областната управа, в кафенето на Областната управа, в „Крез”- 2 кутии, църква „Света Богородица”, аптеки „Д-р Спасов” – до стоматологията и до данъчно управление, в общинска данъчна служба на бул. „България”, на касата на телевизия Телекабел и на Blizoo. На 01.12.2010г. в зала „Маестро Георги Атанасов” от 18:00 часа ще има благотворителен концерт в помощ на Светослав с участието на мандолинна формация Елена Генова, мандолинен оркестър „Маестро Георги Атанасов” с диригент Атанас Чолаков и ансамбъл Пазарджик. Поканите за концерта ще струват 2 лв., а набраните средства ще бъдат внесени по дарителската банкова сметка на Свтослав в банка ДСК № 0000000018907526, IBAN BG43STSA93000018907526. Кмета на Община Пазарджик, Г-н Тодор Попов дари 2000 лв. за операцията на Свтослав. Инженер Цоцорков – Изпълнителен Директор на Асарел Медет също дари за Светослав 1500 лв. лични средства за операцията му. В Общински съвет гр. Пазарджик също събират средства и до момента те са 1500 лв.
   Призоваваме всички, които имат възможност да дарят средства за спешната операция на Светослав да го направят по банков път, в поставените дарителски кутии или да купят покана за концерта на Свтослав. Кутиите ще бъдат отворени в началото на м. декември в Община Пазарджик при пълна прозрачност в присъствие на кмета Г-н Попов и медиите, а набраните средства ще бъдат публично обявени на кметска пресконференция и внесени по банковата сметка на Светослав.
   По препоръка на Председателя на „Сдружение за онкоболни и приятели” Мария Чергарова беше изпратена Молба за финансова помощ за операцията на Свтослав в Министерство на Здравеопазването до Комисията за лечение в чужбина, която в следващото си заседание ще разгледа документите за лечението на Светослав.
   Нека помогнем на Светослав всички ЗАЕДНО В ИМЕТО НА ЖИВОТА!
   Благодарим Ви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар