Translate

вторник, 26 октомври 2010 г.

Голям фен съм на доплащането за избор на екип в болниците


но то трябва да е разумно и да не пречи на хората да имат достъп до лечение, заяви здравният министър д-р Стефан Константинов след срещата със столичния кмет Йорданка Фандъкова, изпълнителните директори на общинските здравни заведения и с председателя на парламентарната комисия по здравеопазване Десислава Атанасова, на която са обсъждали ситуацията в общинските болници.
Има фрапиращи случаи на доплащане за услугата „избор на екип" в болниците. До седмица ще са ясни резултатите от проверките в областните, частните и общинските болнични лечебни заведения.
От думите на столичния кмет стана ясно, че общинските лечебни заведения в града са финансово стабилни и се движат към положителен резултат в края на годината.
Столичната община е дофинансирала болниците с 9 млн. лв. за миналата година, а през тази е отпуснала 3 млн. лева за ремонти и нова апаратура.
Според д-р Константинов столичната община е пример за подражание за всички общини, защото не само иска пари за здраве, но и дава, а на много места ролята на общините се свежда до това да искат пари от касата и министерството.
Столичните болници са не само на софиянци, в тях се лекуват пациенти и от други градове, изтъкна здравният министър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар