Translate

вторник, 12 октомври 2010 г.

Вотът на недоверие - отхвърлен, всички в парламента - доволни

Първият вот на недоверие срещу кабинета на Бойко Борисов, заради провала на политиката му в сферата на здравеопазването, бе отхвърлен от депутатите в 41-то Народно събрание.
Вотът бе подкрепен само от 70 народни представители, 144 бяха против и 1 бе "въздържал се".
-Бих приел такъв вот от всички останали партии, но не точно и от тези две, аргументира отрицателния си вот Цветомир Михов от ГЕРБ. Според него вотът е бил израз на политическа немощ, с която от партиите-вносителки искали да покажат, че все още са живи и съществуват.
Зам. председателят на парламентарната здравна комисия Даниела Дариткова пък заяви, че чрез този вот опозицията се опитва да прехвърли на сегашните управляващи политическите си грехове в здравеопазването.
-Да, здравеопазването е в криза, защото е допуснато решението на проблемите да се отлага за бъдещи периоди, каза тя и добави, че управляващите са инвестирали в бъдещето на нацията с подписването на НРД 2010.
За пръв път, откакто ГЕРБ управлява, БСП се сгъна, заяви Снежана Дукова от „Атака”, защото при дебатите не са очаквали такъв политически десант от колегите и толкова вещо говорене по темата здравеопазване. Тя поздрави колегите си от „Атака”, които според нея са доказали своята лоялност и вярата, че ГЕРБ наистина ще направи политики.
Единствената изказала се от името на опозицията бе Мая Манолова от Коалиция за България, и то под формата на лично обяснение.
-Уважаеми дами и господа от мнозинството, наречени безделници, с огромно съжаление вносителите на вота и гражданите се убедиха, че циркът в мнозинството продължава, каза Манолова. Според нея вотът е постигнал целта си, защото има нов здравен министър и отпуснати повече пари за здравеопазване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар