Translate

четвъртък, 21 октомври 2010 г.

Финансовият министър Симеон Дянков заплаши, че щом няма споразумение с лекарите


при това положение ще бъде приет първият вариант на бюджета на здравната каса, което означава, че и в бъдеще 2% от осигуровката за здраве ще отива в резерва в БНБ.
- Всички български граждани плащат данъци и тези, които плащат данъци, техните пари се преразпределят за образование, наука, отбрана, сигурност, здраве, театри, екология, спорт, всичко останало. И ако всеки по този начин разсъждава - дайте си ми моето и ми додайте още малко, това малко е около 340 милиона още, няма как да излезе сметката, казал премиерът на заседание на кабинета, проведено на 20. 10. т. г..
От стенограмата става ясно, че премиерът Бойко Борисов е по-скоро за новия вариант на бюджет на НЗОК, в който ще има трансфер към МЗ.
Той е дал задача на здравния министър Стефан Константинов да внуши на всички, че без прехвърлянето на 340 млн. от НЗОК към здравното министерство ще се наруши финансовата стабилност на страната и "всички ще обеднеят като при Жан Виденов".
Според стенограмата Борисов поставя още едно искане към министрите: да намерят начин, "който не противоречи на конституцията", всички да си плащат здравните вноски.

Няма коментари:

Публикуване на коментар